Säkra fyrverkerier förhöjer feststämningen

Så avnjuts en färgsprakande himmel på ett säkert sätt!

För många är ett fyrverkeri pricken över i när det kommer till fest, men för att fyrverkeriet verkligen ska bli festens medelpunkt gäller det att du som konsument tar hänsyn till din omgivning och alltid tänker på säkerheten.

Kerstins bästa tips för ett festligt fyrverkeri

Reka platsen för ditt fyrverkeri i dagsljus, gärna dagen innan och var inte påverkad av alkohol när det är dags att tända fyrverkeriet.
Läs alltid igenom bruksanvisningen och förankra fyrverkerierna om det rekommenderas. Tänk på säkerhetsavståndet!
Tänd på stubinens yttersta spets, vänd bort kropp och ansikte. Använd skyddsglasögon! Ett par glasögon följer alltid med om du köper Svea Fireworks produkter och extra par glasögon kostar 10 kr/par.
Om produkten inte fungerar ska den ligga kvar i minst 10-15 minuter, gärna längre, innan du går fram. Om produkten inte detonerar ska du lämna tillbaka den till återförsäljaren. Lämna aldrig kvar den på marken! Den kan skada djur och människor.

Vad säger lagen?

Du ska vara 18 år för att inneha och använda fyrverkerier. Köp inte ut fyrverkerier och tänk på att förvara oåtkomligt för minderåriga.
Det är endast tillåtet att skjuta fyrverkerier på nyårsafton, påskafton och valborgsmässoafton. Alla andra dagar på året krävs polistillstånd.
Det kan även finnas tidsrestriktioner inom kommunen. Denna information hittar man på sin kommuns hemsida. Man får heller inte skjuta i närheten av sjukhus, äldreboende m fl.

Om Svea Fireworks produkter

Alla förpackningar och fyrverkerier är egendesignade. Man bestämmer vilka effekter och färger som ska användas för variation och säkerhet, något som är unikt och som de är ensamma om i Sverige. Alla produkterna görs för hand och reklamationerna är få. Produkterna är CE godkända och batch-godkända, vilket innebär att de testas varje år innan de får skeppas till Europa och Sverige.