Smällare – Airbombs

Från smällare till effektfulla airbombs

Fyrverkerier är en del av vår tradition, med en gedigen historia tar de oss med på en resa i tid och rum. På samma sätt som de är en självklar symbol för framtiden i och med vårt nyårsfirande!

Som många säkert vet har fyrverkeriet en lång historia som sträcker sig mär än 1500 år bakåt i tiden. I Kina upptäckte man att en effektfull smäll kunde uppnås genom att slänga frisk bambu på elden, detta medförde att luften i rören utvidgades av värmen och splittrades med en ljudlig knall. Härifrån kommer det kinesiska namnet på smällare; ”baozhu” som helt enkelt betyder bristande bambu.

Förbud från 2002

För många i Sverige kännetecknas barndomens fyrverkerier av just smällare. Framför allt var det produkter med namn som ”ryssar”, ”kinapuffar” och ”Thunder king” som gällde.

Sedan den 1 januari 2002 är dock försäljning av rena smällare till allmänheten inte tillåten, något som därför öppnat upp marknaden för enkla produkter som är säkrare, vackrare och ger en bättre effekt. För oss på Svea Fireworks ser vi detta som någonting positivt, vi är av den uppfattningen att fyrverkerier ska vara vackra att titta på, samtidigt som de är säkra att använda. Vad som mer eller mindre har kommit att ersätta smällaren är våra s.k. Airbombs.

Airbombs – Mer än en smällare

De Airbombs som finns i Svea Fireworks sortiment är prisvärda artiklar framtagna och designade för att ge dig en härlig upplevelse. Med en mix av färger och ett vackert ljus lyser de upp himlen samtidigt som du får en rejäl knall till effekten. Är du ute efter att se vad moderna ”smällare” kan göra? Våra Airbombs kommer inte att göra dig besviken!