Kvalitet och säkerhet

Våra mest viktiga punkter.

Alla Sveas produkter är tydligt markerade med ett godkänningsnummer. Detta betyder att artikeln är testad och godkänd hos myndigheterna och uppfyller alla krav och regler i Sverige. Våra produkter testas också så att dom innehåller rätt mängd krut. Vi säljer även skyddsglasögon i fräck modell för att göra säkerheten till en trend. I de flesta familjepaket ingår avfyrningsrör till raketer och vi säljer även raketställ för att undvika att folk skjuter ifrån flaskor och dyligt. Alla våra stora tårtor är försedda med en ordinarie stubin och en reservstubin. Det finns också tydliga bruksanvisningar på alla våra artiklar.

Svea Fireworks satsar på säkerheten och därmed mindre bekymmer och fokuserar på upplevelsen. Känner du igen dig – du står och rotar efter stubinen långt inne i fyrverkeripjäsen? Den är omöjlig att hitta, det är kallt och mörkt och därmed farligt att tända. Svea fireworks har gjort något åt detta problem. På våra artiklar är stubinen klart och tydligt markerad och lätt att finna. Därmed är också det lättare att antända när stubinen med ett enkelt handgrepp frigörs ifrån sin hylsa. På detta sätt blir kvällen mindre stressad, säkrare och mycket festligare.

De två viktigaste aspekterna med fyrverkerier är dels att det är vackert och betagande, samtidigt som det ska vara säkert att använda fyrverkerierna. Svea Fireworks har fokuserat på båda bitarna, så att kunden kan både njuta och känna sig säker.

Våra artiklar är praktiska att hantera. Svea Fireworks har en väldigt sträng säkerhetspolitik på fyrverkeriområdet. Vi har en person som är säkerhetsansvarig och som arbetar uteslutande med att förbättra säkerheten, samt för en nära dialog med alla inblandade myndigheter. Alla våra produkter genomgår också stränga tester och kontroller både i Kina och vid hemkomst till Sverige.

Under året utför vi kontroller på tre sätt i produktionsprocessen

  1. Godkänner effekterna i produkterna, och godkänner för massproduktion.
  2. Tar stickprover ifrån produktionen och godkänner för leverans.
  3. Mottagningskontroll i Sverige av alla fyrverkerier och godkänner för försäljning.

När Svea Fireworks mottager en godkänd leverans blir alltså artiklarna testade igen. Vi tar stickprover ifrån varje leverans och artikel. Vår säkerhetsansvarige som har huvudansvaret för kvalitet och säkerhet, ansvarar för alla kontroller både i Kina och i Sverige. Först görs en visuell kontroll, därefter en säkerhetstest i dagsljus och till sist en kvalitetskontroll i mörker.

Vid den visuella kontrollen, checkar vi att markering och klassificering på emballaget är korrekt. Därefter vägs och kontrolleras artikeln visuellt. Det kontrolleras att godkänningsnummer, bruksanvisning, klassificering är rätt och vi kontrollerar även att stubin och emballage är intakt och oskadat.

Säkerhetstesten görs för att försäkra sig om att artikeln är säker att använda och skydda andvändaren mot olyckor. Därmed tillgodoser vi också myndigheternas krav på säkerhet. Vi testar då stubinens antändningstid, effekthöjder samt effekt tider och att produkten uppför sig stabilt utan fel.

Kvalitetstesten omfattar bland annat en visuell effektbedömning så att kunden får den upplevelse som han/hon betalt för.

Om det visar sig att stickprovskontrollen har ett kritiskt fel, blir samma artikel i samma sändning testad ytterligare en gång, om det visar sig att samma fel uppstår blir hela sändningen underkänd och går till destruktion.

Svea fireworks har en tydlig bruksanvisning på alla produkter. Alla produkter är markerade med godkänningsnummer från SÄI, vår adress och telefonnummer. Vi uppmanar alla kunder till att man läser bruksanvisningen grundligt innan man avfyrar artikeln, samt att man andvänder skyddsglasögon, säkerhetsavstånd samt sitt sunda förnuft. Svea Fireworks tar säkerheten på väldigt stort allvar med tanke på att det ska vara roligt, spännande och festligt att krydda kvällen med en vacker upplevelse, som det är att stå i mörkret och se de vackra färgerna sprida sig glansfullt över himmelen. Därför gör vi allt för din säkerhet.

Vi införskaffar också en del säkerhetsutrustning och utvecklar löpande nya ideer som ökar säkerheten. Utöver våra skyddsglasögon har vi tagit fram en avfyrningsramp för raketer, så att man på ett enkelt och säkert sätt kan förbereda för för avfyrning. Denna gör det också säkrare att avfyra raketer när det blåser och regnar ute.